Recept och bild från Hembakningsrådet
Cupcakes & Muffins, Matbröd /
Foto: Agneta Thorsén
16-18 st
En somrig variant på matiga ostmuffins. Enklast är att spritsa ner smeten i muffinsformarna.
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl linfrö
1 msk bakpulver
1 tsk salt
3 dl riven ost (lagrad)
1 dl persilja (hackad)
2 ägg
3 dl yoghurt (naturell)
1 1/4 dl rapsolja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda vetemjöl, havregryn, linfrö, bakpulver, salt, riven ost och hackad persilja i en skål.
2. Rör ner ägg, yoghurt och rapsolja och blanda allt väl. Häll upp i spritspåse och spritsa ner smeten i stadiga muffinsformar på muffinsplåt.
3. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.