Recept och bild från Hembakningsrådet
i Cupcakes & Muffins, Matbröd /
Foto: Åsa Dahlgren
6 stora eller 12 normalstora
Här smörfräser vi kantareller och blandar in i muffins. Vardagslyx till te eller fint bröd till soppa.
Ingredienser:
150 g kantareller
smör till stekning
1/2 tsk salt
2 msk persilja (hackad)
6 dl dinkelmjöl (siktat)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
2 dl mjölk
75 g smör (smält)
Gör så här:
1. Rensa och skölj svampen och dela den ev i mindre bitar. Sätt ugnen på 225°. Ställ ut muffinsformar på en muffinsplåt eller vanlig plåt.
2. Stek svampen i smör och låt den fräsa en stund tills vattnet dunstat. Salta och blanda med persilja.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk och rör ner det i mjölblandningen tillsammans med svampen och smält smör.
4. Klicka ut smeten i muffinsformarna och låt stå ca 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i 12 – 18 minuter.