Go och grön

ReceptGo och grön

CupCakebotten, för ca 12 st
110 g osaltat smör
2 dl strösocker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
en halv citron, finrivet skal

Frosting
100 g rumstempererat osaltat smör
4 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker
ca 5 tsk Xante´, päronkonjak
230 g färskost
Grön karamellfärg

Mjölkchoklad och pärontryffel
40 g grädde
10 g glykos
120 g mjölkchoklad
20 g Xante´, päronkonjak

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget.

Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i en bunke. Rör i omgångar ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten. Tillsätt slutligen citronskalet och rör om tills det blir en slät smet. Lägg muffinsformarna i en muffinsplåt eller använd dig av dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll med smet till tre fjärdedelar och grädda mitt i ugnen tills muffinsen är genomgräddade i ca 20 minuter. Låt  muffinsen svalna på galler.

Mjölkchoklad och pärontryffel
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden med glykosen och häll den över chokladen, rör om tills den har smält. Tillsätt päronkonjak. Låt tryffeln stelna i kylen i en timme.

Frosting
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och fluffigt med en elvisp. Tillsätt päronkonjak och vispa till sist ner färskosten tillsammans med några droppar grön karamellfärg. Gör ett
hål i varje muffins. Fyll hålen med tryffel och dekorera med frosting och färska skivor av päron.